Over

Welkom op Rudy’s Blog. Een originelere naam kon ik er niet voor bedenken.

Als zovelen schrijf ik stukjes op een weblog. Ik ben geen intellectueel of specialist in het één of ander. Ik ben gewoon doorsnee, hou van de middelmaat en nee, ik heb daar geen moeite mee. Ik heb geen speciaal doel of missie. Ik kan mij met geen mogelijkheid in een ‘linkse’ dan wel een ‘rechtse’ warme gelijkdenkersgroep vinden. Ik probeer zelfstandig te denken en waar te nemen. Ik ben al vaak begonnen met websites, dagboeken en weblogs, maar na kortere of langere tijd (meestal na kortere) kwam de klad er weer in. Ik probeer het nu, met WordPress, nog eens. Zit iemand erop te wachten? Nee, natuurlijk niet. Maar moet dat dan? Verder is dit een leuke manier om bij discussies op Twitter naar stukjes die ik wil tonen, te verwijzen.

Als dit blog zich werkelijk een beetje gaat ontvouwen, dan is dat voor de lezer de beste manier om informatie over mij te verkrijgen, beter dan door één of ander flitsend profiel.

Ik wens u veel plezier, of ergernis, of welke emotie u dan ook verkiest bij lezing van mijn stukjes.

Ruud van der Meulen

Update 13 oktober 2011

Vandaag bestaat mijn blogje precies een jaar!

Ik ben niet ontevreden. Ik plaats immers heel regelmatig een stukje. Reacties zijn er niet veel. Dat vind ik niet erg, want ik ben geen goede debater of discussiant, al zou ik de discussie of het debat ook weer niet uit de weg gaan als het moest. Sommige stukjes zijn zeker gekleurd, dus ik verwacht op elk moment tegenvuur op sommige schrijfsels.
Weinig reacties dus, maar wel degelijk veel lezers! Eén van de leuke dingen van WordPress is de statistische informatie die over je blog wordt bijgehouden. Hier kun je zien hoeveel lezers je per dag hebt, per blogpost, gemiddelden, percentages enzovoorts. En dat is op zichzelf al leuk om mee bezig te zijn en de belangstelling van de lezers die uit deze gegevens blijkt stemt me tevreden!

Niet voorgenomen was de pagina ‘Ensuring Daisy’, waarop ik ben begonnen mijn werkzame leven bij de blindenbibliotheken te beschrijven. Ik ga met grote stappen door die drieëndertig jaren heen, maar het plan is om daarna tussenstukjes te maken met meer gedetailleerde informatie en anekdotes en verhalen.
Na een jaar regelmatig bloggen heb ik goede hoop dat ook daar wat van terechtkomt!

Follow Mercurius01 on Twitter

3 reacties op Over

 1. Ton Bil zegt:

  Lekker bescheiden introductie, Ruud. De naam van je blog is vre-se-lijk teleurstellend, maar verder is deze uitlaatklep/webplek helemaal goed, in mijn ogen.

 2. Berthe zegt:

  Hoi Ruud,

  Wat leuk om je blog en tweets tegen te komen! Je bent definitief met Polkahome gestopt, begrijp ik? Ik denk nog altijd met veel plezier en een beetje weemoed terug aan de tijd dat ik bij jou en Marianne voorlas.

  Alle goeds gewenst en veel plezier met bloggen – hoe lang of kort het ook duurt 🙂

  Hartelijke groet,
  Berthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s