Het einde van studio Utrecht

Dit verhaal maakt deel uit van een reeks: Ensuring Daisy


En zo brak de dag aan dat we eindelijk afscheid namen van elkaar. We verlieten het pand voor het laatst. En ieder ging zijns weegs.

Er was kort daarvoor nog een gezamenlijke afscheidsmiddag geweest in Grand Café Maria aan de Mariaplaats. Daar ging van alles mis, want er bleken allerlei organisatorische misverstanden te zijn. Ik was te nerveus om goed te speechen en maakte er maar van wat er van te maken viel. Veel van onze voorlezers waren aanwezig. Eén voorlezeres had van de brief alleen genoteerd waar en wanneer het feestje was en hoorde ter plekke pas tot haar verbijstering dat de studio was opgeheven en dat ze daar niet meer hoefde te komen…
“Hartverwarmend,” zegt men dan en dat was het: mijn collega en ik werden door de voorlezers verwend met cadeaus en vriendelijke woorden. Dat was in de voorbije maanden trouwens ook al het geval geweest.

In de allerlaatste week ruimden we op, deden weg wat weg kon. Op vrijdag 18 december 2009 stopten we ’s middags de laatste leessessie: die van mijn collega. Ik zette die op een externe harde schijf die ze mee kon nemen naar de studio’s in Rijswijk om daar het project te vervolgen.
Aan het eind van de middag verlieten we voor het laatst de kelderruimte aan de Rozenstraat, achter/onder de Sint Augustinuskerk en wandelden door de schemering naar de kroeg om een borrel te drinken. Dat hadden we nog nooit samen gedaan. Daarna aten we bij de Chinees op het Vredenburg en namen vervolgens lijn 8. We namen afscheid op Tolsteeg, waar zij uitstapte, waarna ik kon blijven zitten tot Lunetten.

De volgende week ging ik nog een keer terug om de sleutels bij de huisbaas in te leveren. Ik keek nog even om het hoekje in de studio. Daar was men vanuit Rijswijk al geweest om alles weg te halen. De eens zo vertrouwde ruimte was leeg op enkele opgestapelde stoelen en enkele vuilniszakken na. Meer dan dertig jaar geschiedenis, deels in Zwolle en de laatste zeventien jaar in Utrecht, was voorbij.

Over Ruud van der Meulen

Nieuws, media, politiek (liberaal), geschiedenis, taal, schrijft wat, lezer, musiceert wat, sporthater, slechtziend
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Visueel gehandicapt en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s