Grootgraaiers


Waarom zouden mensen vele miljoenen willen verdienen? Grootgraaien is een hersenziekte, een dwangneurose om materiële zekerheid en veiligheid voor de nakomelingen tot in verre geslachten te verkrijgen. En er is bij de lijders aan die ziekte ook al geen soort moreel besef meer waardoor dat wordt ingetoomd.

We horen het nog steeds dagelijks: sommige bestuurders op sommige posten krijgen miljoenen euro’s per jaar aan salarissen en bonussen. Het maakt voor de oordeelsvorming wel verschil of dat in de publieke of in de particuliere sector gebeurt. Maar ook ‘particulier’ is geen excuus voor onbeperkt graaien, temeer daar ‘publiek’ er uiteindelijk toch voor moet opdraaien, zoals we bij de omgevallen banken hebben gezien. En vergis je niet, linksom of rechtsom, direct of indirect betaalt het publiek ook de buitensporig hoge beloningen van de biermagnaat, de olieboer, de computerchipfabrikant en de vliegtuigmaatschappijbaas. Bij hoge functies in de publieke sector geldt de ‘Balkenendenorm’, maar ik hoor om de haverklap dat velen daar toch weer ver boven zitten. Hoe kan dat toch?
Om geen Noord-Koreaanse toestanden te krijgen kun je niet veel uitrichten tegen de eisers van bedragen die alle proporties te buiten gaan om hun aanwezigheid in particuliere bedrijven te vergoeden. Misschien heb je meer mogelijkheden de grootgraaiers in de publieke sector wel aan te pakken. Het is niet beschaafd om directeuren van (semi)overheidsinstellingen hun zakken te laten volproppen waar men elders (bijvoorbeeld in de zorg) keihard bezuinigt.

Tussendoor is het misschien wel eens aardig om je af te vragen waarom een bepaalde categorie individuen zo exorbitant veel geld eist voor hun diensten. (De drogredenen waarom ze het ook daadwerkelijk krijgen kennen we zo langzamerhand wel: “Anders loopt ons talent naar het buitenland” en meer van dat soort flauwekul.) Overigens is het wel een misvatting dat als je alles maar bij de rijken weghaalt je daarmee de economie weer gezond maakt. Dat is ook lariekoek! En… iemand die lang, veel en hard werkt mag best goed verdienen. Daar is niets op tegen. Maar waarom willen die graaiers eigenlijk zoveel? Waarom moet het in de miljoenen lopen en liefst nog boven de tien mijoen uitkomen eer men tevreden is, zo men dat al ooit is?
Misschien duurt het nog een paar decennia voordat de wetenschap er achter is, maar het is natuurlijk een ziekte. Het is net als bij verslavingen aan drugs een, wellicht genetische, afwijking. In dit geval zijn het van die knulletjes met een soort aangeboren charisma, naar wie iedereen luistert om bij in het gevlij te komen of omdat men er doodsbang voor is. Vervolgens hebben die mannetjes dan naast de drang zelf tot in het absurde in luxe te baden, een dwangneurotische hang naar materiële zekerheid voor hun familie en willen ze ook hun kroost tot in verre geslachten veilig weten. Iets dergelijk pathologisch moet het wel zijn.

In een mooi stukje in HP/De Tijd stond de suggestie om een miljoen als plafond te nemen waar ’t het volproppen van de zakken van topmanagers betreft. Daar ben ik het niet mee eens: als je dat accepteert wordt het gewoon en stoer en moeten allerlei middenmanagertjes straks allemaal met een miljoen naar huis. Niet doen dus.
De ziekelijke megalomanie wordt helaas niet meer afgeremd door moreel besef. God kijkt niet afkeurend meer op ons neer met een dreigend oordeel in het verschiet voor hen die buitensporig en mateloos leven. Valt niet veel meer aan te doen vrees ik. Het zal moeten uitwoeden tot er, op welke wijze dan ook, weer één of andere natuurlijke correctie komt, indien ooit, hoe dan ook, hoe lang dat dan ook nog moet duren en ten koste van wat allemaal.

Over Ruud van der Meulen

Nieuws, media, politiek (liberaal), geschiedenis, taal, schrijft wat, lezer, musiceert wat, sporthater, slechtziend
Dit bericht werd geplaatst in column, maatschappij en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s